CLOSE

A day in the life of team Latourtje

Een nieuwe blogpost. In deze blog nemen wij – team Latour – jullie mee in een dagje veldwerk. Vandaag staat er op de planning: een gesprek op de Anton de Kom Universiteit met de lokale promotoren, verkeerstellingen doen en een rondleiding door de Latourwijk. Wij nemen jullie mee!

Om 7:30 gaat de wekker. We ontbijten met het hele team en werken daarna nog de laatste zaken af voor de presentatie deze middag op AdeKUS.

12:00 nemen de we taxi richting de uni. Rond 12:15 komen we aan en lopen we door de warme zon (het is erg heet op dit moment van de dag) naar gebouw 19, waar onze meeting zal plaatsvinden. We houden onze presentatie over onze individuele onderzoeken en de methodologie die we daarbij hanteren. Amy en Jonathan zijn tevreden, dus we vertrekken met een voldaan gevoel van de campus. Eerst nog even een koffie!

Het is inmiddels 13:30. We lopen nog wat rond in de omgeving van de universiteit en botsen ineens tegen het districtscommissariaat van Paramaribo Zuid-West. Toevallig! We hadden dit commissariaat net gemaild om een afspraak te maken voor een interview. We besloten naar binnen te gaan. Eenmaal binnen moesten we op een deur kloppen en toen ging er een raampje open. Daar zat een jongedame die ons vervolgens begeleide naar de districtscommissaris en zijn team. Toen bevonden we ons ineens onder de grote meneren in uniform! Indrukwekkend, maar ook toch wel een beetje spannend. De heren waren heel vriendelijk en gaven ons de contactgegevens van de juiste persoon om te interviewen betreffende ons onderwerp. Daarna vertrokken we weer naar buiten.

Vanaf het commissariaat namen we een iets te dure taxi naar Latour. We lieten ons afzetten bij Roopram aan de Latourweg. Hier eet je de beste roti en drink je de lekkerste gembersap; daar gingen we natuurlijk lunchen. Ook is dit een goede plek om verkeerstellingen te doen. Vanaf hier hebben we goed zicht op de Latourweg en er is airco. Toen de lunch op was hebben we bijna een uur geteld. We telden vooral auto’s, vrachtwagens, bussen en scooters, maar ook zeker een aantal fietsers!

Om 16:15 vertrekken we naar Stibula. We hebben om 17:00 afgesproken voor de rondleiding, maar daarvoor willen we nog wat flyers afdrukken om tijdens het wandelen uit te delen. Op donderdag organiseren we namelijk een workshop en we willen natuurlijk wel dat er zo veel mogelijk mensen op af komen. Eenmaal aangekomen in Stibula vertelt meneer Koster ons dat er een hele delegatie aan kinderen mee zal gaan lopen met de rondleiding, super leuk! Samen met vrijwilliger Sven drukken de we flyers af in het ICT-lokaal van de vereniging. Daarna begint de wandeling. Vrijwilliger Joshua loopt ook met ons mee. Sven en Joshua laten ons vrolijk de wijk zien en geven bij belangrijke plekken een korte toelichting. Terwijl zij dit doen zijn de 20 kinderen die meelopen druk in de weer met het uitdelen van onze flyers. Zonder dat wij dit van hen gevraagd hebben delen zij met alle plezier onze flyers uit. We hadden er 120 afgedrukt, maar dat bleek niet genoeg! We moesten een aantal kinderen teleurstellen toen de tas met flyers écht leeg was.

Toen de wandeling afgelopen was trakteerden wij de kinderen, maar ook Joshua en Sven (en onszelf) op een ijsje! Op de hoek van Stibula verkoopt de tante van een van de kids zelfgemaakte ijsjes. We kochten een flinke zak en deelden ze uit.

Wat een dag. Met een tevreden lach op onze gezichten genieten we van het koude ijsje. Welverdiend! We kijken nog even naar een basketbalwedstrijd op het terrein van Stibula. Dagen zoals deze, daar krijgen wij echt energie van. We nemen weer een taxi, nu gaan we naar huis. Op de terugweg worden we nog beloond met een prachtige zonsondergang.

Voor vandaag zijn wij uitgeteld. Bedankt voor het lezen en tot de volgende!