CLOSE

Ricafest

Zaterdag 17 september stond al langer Ricafest op de planning, een groot feest in Ricanau Mofo. Een onderdeel van dit feest was de waterconferentie, met als doel de bewoners meer bewust te maken van de huidige problematiek omtrent water. Voor de waterconferentie werden we als groep studenten aangeduid als sprekers, we gingen onze bevindingen in verband met water in het dorp uitleggen. We werden verwacht om 9:30, natuurlijk begon het daadwerkelijk pas om 11:30 en hebben we 2 uur moeten wachten. Dit vonden we niet al te erg, er stonden namelijk al veel kraampjes met eten en drinken klaar. Ricanau Mofo werd omgetoverd tot een klein marktje waarbij ieder gezin verschillende gerechten verkocht.

Marktkraampjes in het dorp

Eenmaal de waterconferentie begon en enkele interessante lezers gepasseerd waren, werden we er meteen ingesmeten. Met een microfoon in onze handen weergalmde onze presentatie door heel het dorp. We hebben van dit moment ook gebruik gemaakt iedereen uit te nodigen op de opruimwedstrijd die we volgende week zondag gaan organiseren. We wezen ze op de problematiek die momenteel heerst omtrent afval aan de oevers. We trachten het opruimmoment te gebruiken om de oevers op te schonen, maar er ook nog een leuk evenement van te maken.

Presentatie tijdens de waterconferentie

Aan het einde kregen we allemaal een feestpangi of kamisa. Een pangi is een doek die om de middel wordt gedragen. Deze klederdracht dragen marrons in het binnenland van Suriname nog altijd.

Feestpangi's