CLOSE

Team Moengo

Meet team Moengo

Hallo iedereen!

Gisteren, 21 februari 2022, zijn ook wij (Team Moengo) eindelijk aangekomen in Suriname. Het was even spannend of Storm Franklin roet in het eten ging gooien, maar met een vertraging van 6 uur en een maaltijd op kosten van KLM, konden we dan toch vertrekken. Gelukkig! De komende weken zullen wij in Moengo verblijven voor onze masterproef. We zullen er participatief onderzoek doen naar de wooncultuur in de woonwijken. Hoe en waarom worden de woningen van Suralco aangepast? Welke elementen hierin zijn gebaseerd op traditionele woonpraktijken van Marrons en andere culturele groepen? Welke noden zijn er in de woningen en in de open ruimte van de woonwijken? Waar ontmoeten bewoners elkaar in de wijken? Het doel is om samen met de bewoners te zoeken naar aanpassingen die even cultureel veerkrachig zijn maar ook klimaatrobuust. Daarnaast zullen we voor het opleidingsonderdeel ‘evaluatie- en beoordelingspraktijken’ ook een opdracht in verband met landbouwinnovatie en dorpsontwikkeling uitvoeren voor STEORR in Ricanau Mofo.

Meet Kaat

Hallo, ik ben Kaat. Ik ben 23 jaar en zit in mijn tweede jaar master stedenbouw en ruimtelijke planning. Voor ik aan deze studie begon, heb ik een master in finance en banking behaald. Ik hoop mijn sociale en enthousiaste houding in te kunnen zetten tijdens de participatieve momenten.

Meet Lise

Hallo! Ik ben Lise Smits. Na mijn bachelor architectuur aan Sint-Lucas Gent startte ik aan de master stedenbouw en ruimtelijke planning. Ook antropologie en sociologie liggen mij nauw aan het hart. Het masterproefonderwerp in Moengo laat mij toe om deze verschillende interessevelden te combineren en verder te verbreden. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om aan de slag te gaan met Kaat en Michel in Moengo!

Meet Michel

Hoi! Mijn naam is Michel Versteeg. Ik zit nu in mijn tweede jaar van de master Stedenbouw en Ruimtelijke planning aan de Universiteit Antwerpen. Hiervoor heb ik de bachelor Sociale geografie & Planologie afgerond in Amsterdam waar ik ook opgegroeid ben. Ik ben tevens van Surinaamse afkomst door mijn moeder, mede hierdoor zou en moest ik dit avontuur aangaan. Mijn interesses liggen voornamelijk bij de sociale en culturele aspecten van de stedenbouw en de ruimtelijke planning. Hierbij is participatie voor mij de sleutel tot een succesvol ontwerp. "Cities have the capability of providing something for everybody, only because, and only when, they are created by everybody." aldus een van mijn favoriete auteurs Jane Jacobs.

    • Authors: Lise Smits, Kaat Van Campenhout, Michel Versteeg
    • Postdate: 22 Feb 2022
  • Related Projects: