CLOSE

Veel bezoek in Ricanau Mofo

Veel nieuwe gezichten op 12 september in Ricanau Mofo, want naast de docenten, ontvingen we die dag ook onze lokale promotor van Adekus Universiteit, Marciano Dassai. Na een ontspannen ochtendactiviteit, die bestond uit hengelen in de Cotticarivier, ontvingen we Marciano aan de Kakantri.

rustige ochtendactiviteit: hengelen

Het is intussen al enkele weken geleden dat we Prof. Dasai hebben gezien, dus we hadden redelijk wat te bespreken. We beginnen met onze bevindingen op de plannen, die in de recreatiezaal ophangen, te bespreken. Marciano Dassai bood ons hierbij enkele interessante inzichten, aandachtspunten en denkpistes. Nadien maakten we een kleine wandeling in het dorp waarbij we de belangrijkste bevindingen op locatie aantonen en bespreken, zoals de afvalproblematiek, de kwaliteiten en knelpunten van het water, en de potenties en gevaren van leegstand.

bespreking bevindingen a.d.h.v. onze kaarten in de recreatiezaal
Leerrijke wandeling door het dorp met Marciano Dassai
Marciano, Nathan en Frederick (niet op de foto) op bezoek

Tegen de middag kwam Marciano met een verrassing: we konden met zijn busje mee om in Albina te gaan lunchen. Albina is een erg bedrijvige stad, aan de grensrivier tussen Frans-Guyana en Suriname. De vele bewegingen van mensen die goederen in en uitladen en van de ene naar de andere plaats brengen, is wel gezellig en en verschilt echt in vele opzichten van de kalme sfeer in Moengo. Bedankt Prof. Dasai, voor de interessante wending aan de dag.

Albina, stadje langs de grensrivier tussen Suriname en Frans-Guyana
Surinaamse lunch in Albina

Bij thuiskomst bereidden we nog even het gesprek met de districtscommissars voor. We wilden immers enerzijds via een interview wat zaken helder krijgen omtrent de bovenlokale infrastructuur en organisatie waarin Ricanau Mofo zich positioneert. Anderzijds wilden we ook enkele afspraken maken over de urban tactic, waar de inwoners unaniem voor gekozen hadden: de afvalactie. We sloten de dag af met een heerlijke maaltijd met rijst, groentjes en vis, bereid door de allerliefste Arjen.