CLOSE

Op verkenning in de Centrale Markt

Onze eerste week in Paramaribo zit er al bijna op. We gingen snuisteren in de bibliotheek van de ADEKUS universiteit. Bij aankomst aan het onthaal vroegen ze ons wat we juist kwamen zoeken. Wanneer we hun zeiden dat er enkele masterproeven aanwezig waren over de Centrale markt leken ze ons niet meteen te snappen, masterproef is hier scriptie. Na deze opheldering en het opbergen van onze spullen gingen we op zoek naar de scripties. Na een niet succesvolle eigen zoektocht tussen de vele boeken bleek dat we niet in het juiste lokaal waren. De scripties konden we aanvragen en een bibliotheekmedewerkster ging dan voor ons op zoek. We bekeken de verschillende bronnen en namen foto's van de nuttige informatie.

ADEKUS bibliotheek

We brachten ook een bezoek aan het nationaal archief. Lobke mocht helaas niet mee binnen omdat haar benen niet bedekt waren. Dries had ook een short aan maar mocht gelukkig toch mee naar binnen met Viktoria. Na een moeizame zoektocht en betaling voor de foto's keerden we terug met onze fiets. Onderweg besefte Dries dat hij zijn pet in de locker was vergeten en keerde weer terug. Onderweg viel zijn ketting er twee keer af en kreeg hij nog een boete van 20SRD (omgerekend ongeveer een halve euro) omdat hij zijn fiets ergens had geplaatst waar het niet toegelaten was. Niet Dries zijn dagje...

En dan last but not least gingen we de centrale markt verkennen. EINDELIJK! Woensdag deden we ook al een poging samen met de rest van de Suriname groep, maar waren we net wat laat en de marktkramers hadden al hun spullen al bijna opgeruimd. Deze keer gingen we wat vroeger en was de markt wel nog open. Na de hele benedenverdieping te hebben gezien, gingen we ook naar boven de trap op waar er onder andere textiel wordt verkocht. Ook de kraampjes rond de centrale markt gingen we even bekijken en we deden inkoopjes voor het avondmaal.

Bovenverdieping Centrale Markt
Dawet
Buit van de dag

Onze eerste indruk is positiever dan verwacht. Over het algemeen een propere markt en niet zo druk als we hadden verwacht. We voelden ons veilig.

We zien het helemaal zitten!